2020-01-24 19:00 MÜPA - Fesztivál Színház

Carmina Burana

Szegedi Kortárs Balett

2020-01-25 15:00 Nemzeti Táncszínház – Előtér

Bemutató - Plateau

Kelemen Patrik

2020-01-25 19:00 MÜPA - Fesztivál Színház

Betyárvilág

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Budapesti bemutató - Álom luxuskivitelben

Budapesti bemutató - Álom luxuskivitelben

Miskolci Balett

MÜPA - Fesztivál Színház / 2019. február 23. 19:00

Műfajbalett

Felvonások száma2

Időtartam100

“Így fog járni Bell úr. Ha vadócokatszelídítget. Hogy a végén a kék égbe nézeget föl.”

(TrumanCapote: Álom luxuskivitelben)

 

Egy fiatal nő hajnalban kilép a taxiból, és megáll a Tiffany ékszerüzlet kirakata előtt, hogy elfogyassza reggelijét. Hogy honnan jött, senki nem tudja. Miután megette a croissant és megitta kávéját, hazasétál egy New York-i bérkaszárnyában lévő otthonába, lefekszik aludni. Kapucsengésre ébred. Egy jóképű fiatalember érkezik, egy ágrólszakadt író. Az új lakó…

 

A Miskolci Balett megalakulása óta nagy hangsúly fektet arra,hogy olyan irodalmi és filmművészeti alkotásokat adaptáljon táncszínpadra, melyek a közönség számára ismertek.

A Miskolci Balett 2018/19-es bemutatója,Truman Capote: Álom luxuskivitelben című kisregényének táncszínházi előadása. Sokszor és sokan vittek színpadra szerelmi történeteket. A mi szándékunk az, hogy a jelen embere számára egy olyan szerelmi történettel jelentkezzünk, amely korban közelebb van az ő világához, így könnyebben helyezi bele magát a történetbe, sokkal inkább érzi magáénak az ember egyik legszebb érzését.

 

Az Álom luxuskivitelben sikerét meghatározta a Blake Edwards által rendezett film és annak bájos és ikonikus főszereplője Audrey Hepburn. Truman Capote kisregénye közel sem azonos az ismert hollywoodi filmalkotással. Míg a film tucat igazságok és sablonos örömök cukros kavalkádja, mely elsiklik, vagy csak felületesen érinti a két kitartott ember: gátlástalan nő álcája mögött megbújó védtelen kislány és egy vagyontalan író egymásra találásának történetét. Addig Capote kisregénye jóval színesebben, realistábban ábrázol. Korrajz, amely a valós életből mutat fel helyzeteket, figurákat, mélyebben járja körül az amerikai társadalom problémáját. Álmokat látunk, amelyek, délibábok csupán és a kijózanító realitások tükrében szertefoszlanak.

 

„a Truman Capote Literary Trust hozzájárulásával”


AJÁNLÓ

Stars of New York City Ballet

Stars of New York City Ballet

Soloists and Principals of the New York City Ballet

Anna Karenina

Anna Karenina

Győri Balett

Támogatók