Dreamers | TutuMucky
Esemény értékelése
4/1

Időpontok:

 

Dreamers | TutuMucky

Scottish Dance Theatre

Dreamers ‒ Anton Lachky

“Lachky koreográfiája olyan, mint amikor a ceruza mozog a papíron. Szellemes mozgásokat rajzol le, amelyek megragadják figyelmünket.”
The Scotsman

Az álmodók azok az emberek, akik akkor is mernek álmodni, amikor nem alszanak. A díjat nyert koreográfus, Antoin Lachky számára örömet jelent, ha értelmet adhat az értelmetlennek, és megtalálhatja a kapcsolatot a valóság és a szürrealizmus között. Munkáját az előadók fizikai állapotára építi, kiemelve a mozgó test szépségét és erejét, ugyanakkor szellemes és humoros stíluselemekkel is összekapcsolja.

TutuMucky

Egy rendezettséggel teli világban hogyan lelhetünk békére a káoszban? Botis Seva, a londoni székhelyű koreográfus olyan művész, akit a társadalmi és politikai kérdések energiával és humorral teli, magával ragadó rendezésmódjáért ismernek. A Normáktól Távol elnevezésű társulatával 2010 óta dolgozik együtt. Különféle fizikai alapokat használ a post-hip-hop színház létrehozásához, erős kortárs érzékenységgel, így számíthatunk rá, hogy az új műve friss, ritmikus és kirobbanó formájú.

A Skót Táncszínház

A Skót Táncszínház Skócia nemzeti, kortárs tánctársulata, és a Dundee Rep Színház része. Fleur Darkin irányítása alatt a társulat célja, hogy kiváló és merész munkákat vigyen színpadra, olyanokat, amelyekben a mozgó test ereje dominál. A Skót Táncszínház a legfantáziadúsabb koreográfusok számára ad munkát világszerte, hogy bátor műveket komponáljanak a kiváló táncosok csapata számára. A társulat a zene és a vizuális művészetek világának legnagyszerűbb képviselőivel működik együtt, hogy a lehető legtökéletesebb táncokat adhassa elő.

A Skót Táncszínház táncosai kivételesen tehetségesek, jó megjelenésűek és szimpatikusak. A nemzetközi társulat, melynek székhelye Dundee-ben van, olyan, világszínvonalú munkákat mutat be, amelyeknél elsődleges szempont, hogy mindent feltárjanak. A Skót Táncszínház rajongói nagyon aktívak, és a társulat célkitűzése, hogy az ő épülésükre is végezze munkáját.

A Skót Táncszínház tagjai kiváló produkciókat adnak elő, olyanokat, amelyek gondolatokat ébresztenek, és megérintik az ember lelkét. Valljuk, hogy a tánc lélekemelő, inspirál, érzékenyebbé tesz minket, és gazdagítja életünket.

A társulat Skóciában és az egész országban nagyon sok helyen lép fel, az edinburghi Fesztiválszínháztól kezdve Mull szigetének színházáig. A nemzetközi hírnév is egyre nagyobb. A csoport nemrégiben az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában, Indiában és számos európai országban turnézott. A társulat a RepNet egyik alapítója ‒ ez repertoárszínházak egy olyan hálózata, amelyben a tagok kicserélhetik egymással a nemzeti társulatoknál alkalmazott, újszerű megoldásokat. A csoport tagjait izgalommal tölti el a lehetőség, hogy más kultúrák képviselőivel oszthatják meg művészi fogásaikat, amivel hozzájárulhatnak egy egészséges, nemzetközi táncközösség fenntartásához.

A Skót Táncszínház 2016-ban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját az események egy olyan, izgalmas programjával, amely számos lehetőség számára ad teret.

Scottish Dance Theatre
Dreamers | TutuMuckY
(35’+25’)

Dreamers

Előadók / Performed by
Kieran Brown
Francesco Ferrari
Amy Hollinshead
Anne-Charlotte Hubert
Alison Jacques
Oscar Pérez Romero
Jessie Roberts-Smith
James Southward
Astrid Sweeney

Fényterv / Lighting Design by Emma Jones
Jelmezterv / Costume Design by Alison Brown
Zene / Music: Bach, Verdi, Hadyn, Vanhal, Chopin
Próbavezető / Rehearsal Director: Naomi Murray
Koreográfia / Choreographed by Anton Lachky


TutuMucky

Előadók / Performed by
Kieran Brown
Harry Clark
Francesco Ferrari
Amy Hollinshead
Anne-Charlotte Hubert
Alison Jacques
Oscar Pérez Romero
Jessie Roberts-Smith
James Southward
Astrid Sweeney

Zeneszerző / Composed by Torben Lars Sylvest
Fényterv / Lighting Design by Emma Jones
Jelmezterv / Costume Design by Alison Brown
Próbavezető / Rehearsal Director: Naomi Murray
Próbavezető asszisztens / Rehearsal Assistant: Victoria Shulungu
Koreográfia / Choreographed by Botis Seva

« 2018 December »
Hét H K Sze Cs P Sz V
48 26 27 28 29 30
01
02
49
03
04
05
06
07
08
09
50
10
11
12
13
14
15
16
51
17
18
19
20
21
22
23
52
24
25
26
27
28
29
30
01
31
1 2 3 4 5 6